Norske Soltak leverer solenergi til Haugaland Kraft

Eta Energi sponser solpaneler til alle sine ansatte!
4. 08, 2017
Nå gjør vi “grønn” solenergi enda litt grønnere!
21. 03, 2018

Norske Soltak leverer solenergi til Haugaland Kraft

Solceller begynner for alvor å gjøre sitt inntog i Norge, og Haugaland Kraft er blant kraftselskapene som nå ønsker å tilby sine kunder løsninger for fremtidsrettet produksjon av solenergi.

Kraftselskapet har de siste månedene jobbet med å vurdere hvilken type teknologi og produktpakker som kan passe inn i selskapets øvrige satsing.

-På denne måten ønsker Haugaland Kraft å  bidra til at solenergi blir et trygt og lønnsomt valg også i vår region, forteller Direktør John Harald Jakobsen i Haugaland Kraft Energi.

Han forteller videre at utviklingen innen solenergi er i rask vekst, og at det i Norge ble det installert nærmere 9 MW i fjor, opp fra 2,5 MW året før. Dette er lave størrelser i forhold til vannkraft, men bransjen er i kraftig vekst. Rogaland har like gode meteorologiske forutsetninger for solenergi som Danmark og Nord-Tyskland, så det er ikke solen eller skyene dette står på. Solcelleanlegg er robuste konstruksjoner som har svært lang levetid. Solpanelene har en garanti på 25 år og forventet levetid er gjerne 30 år eller lenger.

Samarbeider om solenergi: Daglig leder Heine F. Birkeland (f.v.) i Norske Soltak og John Harald Jakobsen, Direktør for Haugaland Kraft Energi, skal samarbeide om solenergi på Haugalandet.

-Haugaland Kraft er et stort og anerkjent kraftselskap, og vi er stolte av å bli valgt ut som leverandør for deres solsatsing, forteller daglig leder Heine F. Birkeland.

Norske Soltak skal levere solpaneler, elektroinstallasjon og montering til pilotkunder som nå velges ut blant aktuelle prosjekter hos kunder og ansatte i Haugaland Kraft. Montering og elektroinstallasjon  vil bli utført i samarbeid med våre partnere Team Ferking og Aibel.

Dersom du ønsker nærmere informasjon om solsatsingen til Haugaland Kraft, kan du klikke her.

Noen fakta om Haugaland Kraft:

Omsetning: 1 394 MNOK
Antall ansatte: 300
Overføringsnett: ca. 7 600 km
Nettkunder: 61 401
Nettstasjoner: ca. 2 340
Transformatorstasjoner: 16